Home

Bio Bert Apeldoorn

Bert Apeldoorn (Beverwijk, 1963) acteerde in diverse theaterproducties bij Het Brandtheater, Noord Nederlands Toneel, The Stalhouderij Theatre Company, The Amsterdam Chamber Theatre. Hij was lid van het cabaretduo Tweetal Toestand (oa Cameretten 1988) met Patrick Kamoen. Bert was als acteur/poppenspeler van 1999 t/m 2004 verbonden aan Theater Terra, waar hij de in de voorstellingen “Zeven Vadertjes”, “papa.com”, “Kikker” en “Nachtvlucht”. In 2006 maakte hij de solo-poppenvoorstelling “Renfield, Bloed is Leven” voor Stichting Stoker.

Bert Apeldoorn was een van de pioniers van de Theatersport in Nederland en is nog steeds te zien in diverse improvisatievoorstellingen met oa ZieZus en Theater Tussen de Bedrijven. Hij geeft improvisatieles aan amateurs en aan teams in bedrijven. Voor Van Engelenburg maakte hij bedrijfs-improvisatie voorstellingen met Piranha en Maranza.

In de zomer van 2014 was Bert te zien in “De DronkemansOpera” van Theater Kwezel, waarin hij de rol van Kastelijn speelde en musiceerde op de vibrafoon.

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl