Home

Bio Eefje van Gorkum

Eefje van Gorkum (1986) werd geboren in Choonchun City in Zuid-Korea. Na drie maanden werd zij geadopteerd en kwam zij naar Nederland. Al van jongs af aan was Eefje al bezig met Theater en dans.
In 2008 studeerde zij af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam met de voorstelling Under the Milkwood van Dylan Thomas in een regie van Pieter Loef.

Tijdens haar studie werkte zij onder andere met Anna van der Heijden, Martin Schwab (Baantjer) en Sytske van der Ster.
Direct daarna startte zij een éénjarig traject bij de Internationale Theater Schooling De Nieuw Amsterdam (ITS DNA). Waar zij les kreeg van o.a Reinier Bulder (Wilhelmina, Sorry Minister) Jeannine de la Rose(musicals Hair en Mary Poppins) en Harpert Michielsen (Nationale toneel, de warme winkel).

In juni 2009 studeerde Eefje hier af met de voorstelling ITS our HADJ, een bewerking van het gelijknamige stuk van Lisa de Rooy, in regie van Rosa Peters en Sabri Saad el Hamus.

In de zomer van 2009 speelde Eefje nog in de korte film Hands Around my throat met o.a Mike Reus.
De theatervoorstelling Old Boy van Theatergroep De Nieuw Amsterdam was haar debuut.
Sinds 2011 is ze elke dag te zien in de kinderserie Spangas daar vertolkt ze de rol van Vallon Yuan en in Zaak Z@ppendael als zichzelf. Dit seizoen speelt zij Winky Wong in de voorstelling Het paard van Sinterklaas.

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl